Construiește conștient
Cursul experiențial în care înveți să construiești „cu mâinile tale” casa la care visezi alegându-ți cu pricepere materialele și constructorii
Zi de zi, oamenii din jur, cunoscuti sau poate chiar tu – incep constructia unei case cu diverse echipe de constructori, unii priceputi, altii deloc. ce se intampla cu victimele acestor scenarii?
Platesc luna de luna sute de euro (mii de euro anual) pentru chirie si pentru lipsa cunostintelor inainte de a se apuca de o casa.
Ajung sa fie proprietarii unei case neterminate, oprita la stadiul de rosu sau semifinisata, fara fonduri pentru terminarea si finisarea acesteia.
Platesc RATE la banca pentru o casa in care nu au ajuns niciodata sa locuiasca.
De cele mai multe ori SUPRADIMENSIONAREA locuintei duce la un necesar FINANCIAR ce nu mai poate fi sustinut.
LUCRARILE DE PROASTA CALITATE executate de mesteri sau firme de constructii alese doar pe criteriul pretului, fara sa fie verificat portofoliul lor de lucrari, provoaca refacerea repetata a anumitor faze de lucru, intarzieri mari si amanari repetate a FINALIZARII constructiei.
Lipsa oricarei idei de planificare a procesului de constructie, LUCRUL HAOTIC, lipsa de coordonare a diverselor echipe, respectiv a fazelor de lucru care se succed (corelarea lucrarilor de instalatii sanitare, termice, canalizare, instalatii electrice cu echipele de tencuitori, finisori etc).
Stim toate astea, pentru ca le-am patit si noi!
Imi amintesc ca in momentul in care am inceput constructia primei case eram innebuniti. Traiam sentimente de copleseala si frustrare maxime:
Mesterii angajati pentru executia lucrarii la rosu veneau 2-3 zile sa lucreze, apoi dispareau cate o saptamana in decor.
Eu imi programasem ca la finalul constructiei la rosu (teoretic nu trebuia sa ma tina mai mult de 2 luni), sa intre echipele de electricieni, apoi de tencuitori.
Trecusera mai bine de 3 luni si structura nu era gata, iar echipele de finisori cu care ma intelesesem initial sa preia lucrarea nu aveau timp sa astepte dupa mine si si-au luat alte lucrari.
A trebuit sa-mi gasesc alte echipe de finisori, dar pentru ca nu aveam timp sa-i verific, am luat practic ce-am gasit, iar efectele s-au vazut imediat in lucrari de proasta calitate (ce a trebuit refacute), consum inutil de materiale, bani aruncati, timp pierdut, stres si nervi inutil consumati.
Era o NEBUNIE TOTALA. Apoi a urmat momente in care erau pe santier simultan mai multe echipe care se calcau in picioare, nu puteau sa lucreze unul de altul, dar nici nu aveau front de lucru suficient…TOATE ASTEA PE UN SINGUR SANTIER, la constructia unei singure case.
Te pot întreba câteva lucruri?
Gândește-te că stai la oraș și vrei o casă la țară, la 30 de km de unde locuiești acum. Ți-ai găsit contructorii și ești foarte entuziasmat. Începi lucrările și parcă totul merge ca uns. Cumperi materialele plătești constructorii, iar de luni se apucă de treabă.
Tu muncești de Luni-Vineri, iar la 2 săptămâni, mergi la locul unde s-a instalat șantierul pentru a vedea cum merge proiectul casei tale.
Ajungi acolo și găsești toti maistorii băuți, care dorm și nici macar nu au tornat fundația, dar majoritatea materialelor de contrucții s-au terminat. Încerci să dai de Șeful de Șantier, dar îți dă ocupat atunci când îl suni.
Te întorci acasă și te suna Constructorul, care îți spune că au intervenit anumite probleme în proiect și că te mai costă încă cel putin 20% peste bugetul alocat, iar ca lucrarea va întârzia câteva luni, pe pretextul ca e vremea proasta.
Dar nu este momentul să te descurajezi. Soluții exista, chiar eu am o metoda pe care vreau să o împartasesc cu tine.
Sunt antreprenor în domeniul construcțiilor de mai bine de 15 ani. Sunt mama unui băiat minunat de 27 de ani și am un soț pe care îl iubesc mult. Am absolvit Facultatea de Management Turistic și Comercial, profesia Economist. Sunt președintele Asociației Femeilor Abuzate Calea Dreapta. Îmi iubesc, respect și ajut părinții.
Am ca și principii: Respectul, Asumarea, Promptitudinea, Responsabilitatea, Transparenta, principii pe care le-am insuflat și organizației mele.
Organizație pe care te poți baza atunci când începi o lucrare de construcții. La noi angajații nu se îmbata si nu mai vin la lucru ca în alte firme. Nu se fură materialele, nu se bea alcool la locul de muncă. Respectăm planurile de construcții, suntem atenți la nevoile clietului, venim cu soluțiile cele mai bune pentru client. Lucrăm cu smerenie în ceea ce ne priveste. Recomandăm materiale de calitate și rezistente în funcție de bugetul clientului.
Respectăm termenul de uscare a materialului aplicat pe pereții interiori și exteriori. Nu se trece la zidit până nu se respectă și aici timpul necesar.
Deșeurile rezultate din construcții nu zboară prin curțile vecinilor duse de vânt, fiind etica firmei mele.
Comunicăm cu clientul despre posibilele modificări în beneficiul acestuia, economisind din bugetul alocat.
Prezentăm cea mai bună variantă de lucru cu cele mai eficiente și rezistente materiale, în funcție de bugetul acestuia.
În urma experienței dobândite în toți acești ani, vreau să ajut oamenii care își construiesc o casă și se confruntă cu probleme la care nu găsesc soluții sau nu știu nimic despre acest domeniu să poată avea rezultatele cele mai bune.
Beneficiarii nu au parte de probleme cum ar fi: achitarea avansului sau a întregii sume pentru lucrare și muncitorii să nu se mai prezinte la lucru sau cu mari întarzieri.
Dacă din anumite motive bine întemeiate nu putem începe lucrarea, dăm banii inapoi. Executăm fazele de lucru necesare, nu așa cum le este mai ușor muncitorilor, așa cum se practică în majoritatea cazurilor. Se păstrează curațenia în timpul și după terminarea lucrului, iar deșeurile sunt depozitate în locuri special amenajate.
Conduc afacerea în acest domeniu cu mult drag și pasiune, care este considerat de foarte mulți un domeniu al bărbaților. Însă prin prezența mea în acest tip de afacere se dovedește că nu este așa. Fiecare dintre noi are dreptul să lucreze acolo unde îi place și i se potrivește, nu unde ne pune sistemul învechit și societatea care nu mai servesc vremurilor de astăzi.
Am creat un program pentru a identifica factorii care te impiedică să îți construiești casa pentru că, nu te încadrezi în buget, nu găsești contructori serioși, meterialele de construcție nu sunt de calitate.
Dacă nu ai cunoștințe minime în contruirea unei case, fii sigur că un constructor priceput în școala vieții, îți va scoate și ultimul bănuț din buzunar, mai ales dacă te vede așa.
Și aici nu ma refer că trebuie să știi tu ce sunt capriorii, L-urile, fundația si stâlpii de susținere, ci cum să gasești constructrii potriviți pentru a le spune exact și concret ce vrei tu, nu ce înțeleg ei.
Pentru cei pentru care BANII conteaza – fiecare leu, fiecare euro economisit are importanta lui
Pentru cei care vor sa-si construiasca un camin pentru familia lor sa se bucure de el
Pentru cei ce isi dramuiesc banii, NU ii risipesc
Pentru cei ce isi doresc sa termine constructia casei lor in maxim 1 an de zile si sa se mute la casa
Pentru cei pentru care CALITATEA conteaza si vor sa stie la ce sa fie atenti si cum sa obtina o casa
Cei ce vor sa-si faca palate cu care sa epateze (impresioneze)
Cei pentru cateva mii sau zeci de mii de euro in plus NU CONTEAZA
Cei ce cred ca le stiu deja pe toate sau pentru care CONSYTRUCTIILE nu mai prezinta nici un secret
Cei pentru care TIMPUL nu conteaza si NU LE PASA daca se intind cu constructia pe mai multi ani sau zeci de ani .
Ce vei invata in fiecare etapa
Iata ce vei avea nevoie sa stii pentru constructia casei cu 49.900 euro:
1.Cum sa-ti stabilesti bugetul de constructie a casei?
2.Evaluarea resurselor proprii
3.Ce surse de finantare poti obtine
4.Surse de finantare si cum le pui in practica.
1.Locatia
2.Energia locului
3.Inspectia trenului
4.De evitat
5.Vicii ascunse
6.Acte necesare tranzactiei
7.Cum cauti un teren de calitate
1.Cum gasesti un arhitect care intelege importanta BUGETULUI si te ajuta la dimensionarea si proiectarea casei astfel incat sa te incadrezi in BUGET
2.CARE SUNT ELEMENTELE PRINCIPALE la un proiect care iti economisesc mari sume de bani?
Unde castigi bani inca din faza de proiectare?
3.Cum gasesti solutii de optimizare a costurilor si de ECONOMII SUBSTANTIALE la proiectele in panta?
4.Echipa de proiectare si rolul ei in mentinerea BUGETULUI la cotele initiale
5.Tema de proiectare – cum ne ajuta la incadrarea in BUGET
1. Cum iti dai seama daca are experienta sau NU?
2.Verificarea portofoliului. La ce sa fii atent si ce sa intrebi in timpul vizionarii lucrarilor similare.
3.De ce este importanta stabilitatea, longevitatea echipei.
4.Puterea recomandarilor . Cum afli daca recomandarile sunt reale?
5. Cum verifici zvonurile din piata despre constructor.? Cum iti dai seama care sunt adevarate si care nu?
6.Ce intrebari sa adresezi pentru a afla cat mai multe detalii despre seriozitatea constructorului.
7.Cum obtii o oferta completa?
a.Ce este o antemasuratoare si cum te ajuta ea sa obtii o oferta detaliata de la constructor?
b.Devizul de calcul si cum poti sa faci mai multe scenarii de cost astfel incat sa iti dai seama cu ce tip de materiale si la ce costuri te simti cel mai confortabil.
8.Contractul beneficiar-constructor
a.Cum inchei un contract beton care sa te protejeze:
de lucrarile de proasta calitate
intarzierea lucrarilor
depasirea costurilor din intelegerea initiala
9.GARANTIILE:
a.Vei sti care sunt GARANTIILE prevazute prin lege
b.Vei sti cum sa te protejezi impotriva viciilor ascunse
c.GARANTIA pe lucrarile de structura
Iti vom arata cum poti economisi BANI la fiecare faza de lucru, dar si UNDE SA NU TE ZGARCESTI pentru a NU afecta calitatea constructiei.
Problemele pe santier sunt inevitabile.
Este important sa stii a cui este raspunderea si cine si cum si cum rezolva o problema odata aparuta!
In acest modul vei invata care sunt principalele probleme la constructia unei case si cine sunt factorii responsabili, respectiv cum se pot rezolva.
Iti vom da un model de contract suficient de bun ca sa te protejeze de eventualele neplaceri aparute pe parcurs!
Dar nu este momentul să te descurajezi. Soluții exista, chiar eu am o metoda pe care vreau să o împartasesc cu tine.
Dar nu este momentul să te descurajezi. Soluții exista, chiar eu am o metoda pe care vreau să o împartasesc cu tine.
Am încredere că această metodă te va ajuta să economisești bani pentru construirea casei tale și să găsești constructori pricepuți.
Aplic această metodă de atât de multă vreme, încât mi-a adus așa de multe rezultate pozitive în viața mea, astfel că m-a făcut să îți pot oferi cea mai bună garanție pe care probabil nu ai întâlnit-o până acum:
Dar nu este momentul să te descurajezi. Soluții exista, chiar eu am o metoda pe care vreau să o împartasesc cu tine.
Daca ai intrebari sau ai nevoie de informatii pe care nu le-ai gasit pe aceasta pagina, te invit sa ma contactezi, o sa te ajut cu mare placere.